Inspireer met storytelling

Wil je leren hoe je mensen verbindt met verhalen, volg dan onze cursus Inspireer met Storytelling. Wil je mensen raken, waarschuwen of iets leren? Maak je eigen verhaal in onze Storytelling training bij De Monchy & Bakker in Amsterdam.

Ontdek storytelling in onze cursus en leer de vijf verhalen die je moet kunnen vertellen

Verhalen vertellen: we doen het al zolang de mens leeft. Rond een kampvuur met vrienden, aan tafel met familie, bij de koffieautomaat op kantoor, een verhaal is een krachtig instrument, ook op het werk. Want verhalen zijn leerzaam, verbinden en met de juiste presentatie zijn ze erg overtuigend.

Met een goedgekozen verhaal kun je mensen bijvoorbeeld waarschuwen door te vertellen over je eigen fouten en vergissingen. Daar kunnen anderen weer van leren.

 

Laat jezelf horen door deel te nemen aan de cursus storytelling

Als je deelneemt aan deze cursus of een workshop bij ons bedrijf, heb je jouw eigen doelen voor storytelling. Misschien wil je stakeholders enthousiast maken over een nieuwe dienst, medewerkers meekrijgen bij de samenvoeging van twee afdelingen, weerstand overwinnen bij de overname van een nieuwe partij of collega’s inspireren over de richting van de afdeling. Dit zijn allemaal momenten waarbij het van belang is om een verhaal in te zetten en te vertellen. Je wilt niet zomaar een verhaal vertellen, je kiest voor een persoonlijk en inspirerend verhaal dat je ijzersterk presenteert. Dat leer je in onze workshop over storytelling.

In onze cursus voor storytelling werken we met kleine groepen van maximaal acht deelnemers die samen een training volgen voor het leren vertellen verhalen. Op deze manier creëren we een setting waarin iedereen optimaal kan experimenteren met het maken en vertellen van een eigen verhaal.

Wil je alvast weten welke vijf verhalen je moet kunnen vertellen na een workshop over storytelling? Bekijk dan het volgende filmpje.

Dag 1: ervaar de kracht van verhalen vertellen  

Je leert: 

  • Waarom we elkaar verhalen vertellen;
  • Welke vijf verhalen elke professional moet kunnen vertellen;
  • Door het vertellen van en luisteren naar eigen verhalen, bekende en minder bekende storytellers, welke ingrediënten maken dat een verhaal je raakt;
  • Aandachtig te luisteren naar een verhaal (en ervaart wat dat doet met jezelf en met de storyteller);
  • Een prikkelende anekdote te maken.

Dag 2: ontdek de storyteller in jezelf

Je leert: 

  • Welke momenten zich lenen voor een verhaal (en welke niet);
  • Verschillende verhaal structuren toe te passen op je eigen verhaal (de reis van de held, begin midden eind, begin met het eind);
  • Je eigen verhaal te optimaliseren;
  • Het verhaal te vertellen op een inspirerende en enthousiaste manier;
  • Je oefent met verschillende verteltechnieken (integreren van dialoog, zittend, staand, beginnen met actie, beginnen met stilte).

 

Wil je alvast weten welke vijf verhalen je moet kunnen vertellen? Bekijk dan het volgende filmpje.

In deze training leer je:

Vijf verschillende typen verhalen te maken
Het juiste verhaal op het juiste moment in te zetten
Je eigen verhaal te maken
Welke ingrediënten een verhaal inspirerend maken
Een verhaal te vertellen
Aandachtig te luisteren en te ervaren wat aandachtig luisteren met je doet
Kosten
De kosten van de storytelling-cursus zijn €1.385,- exclusief btw.
Schrijf je in
De eerstvolgende uitvoering is op:

Neem contact met ons op voor meer informatie of een in-company-training

Heb je vragen over Storytelling of een andere workshop? Wil je met je team aan de slag? Een in-company-uitvoering is namelijk ook mogelijk. Meld je aan voor een workshop Storytelling en leer door middel van deze effectieve cursus overtuigend en meeslepend jouw verhaal vertellen. Neem contact op met Sarannah of Yolanda van De Monchy & Bakker via 020-428 95 50 of stuur een e-mail naar info@demonchyenbakker.nl.

 

Ervaringen van
onze deelnemers

“I’ve gained more awareness of the type of story that you can tell, and the elements involved in constructing each kind of story. Stories interweaving individuality, emotions and personal experiences had the greatest impact and inspired the highest engagement of both the speaker and listener, even those dealing with technical subjects.”
Carmen Stevens-Levert, CompaNanny
“Ik heb geleerd en gevoeld wat de kracht is van een goed ‘Who am I’ verhaal: dat je publiek veel meer voor je open staat als je iets persoonlijks deelt. Het lukte me om mijn publiek mee te nemen in mijn passie voor procesoptimalisatie door terug te blikken naar mijn vroegere bijbaantje in een snackbarkeuken.”
Astrid van Leeuwen, Amsterdam UMC, VUmc
“Een geweldige training. Fijn om zo geïnspireerd te worden om verhalen te vertellen en te zien wat het verhalen vertellen en delen met anderen doet.”
Yvette Olde Monnikhof, VodafoneZiggo
“Geweldige training. Je raakt geïnspireerd om zelf verhalen te vertellen. De skills die ik heb geleerd helpen me om mensen mee te krijgen, om mijn verhaal beter over de bühne te krijgen en mensen betrokken te krijgen bij mijn project.”
Yvette Olde Monnikhof, VodafoneZiggo