Teken het maar!

In onze workshop zakelijk tekenen leer je complexe informatie makkelijker, sneller en leuker over te brengen. Neem deel aan de cursus visueel communiceren en teken met ons mee.
Je kunt de training online volgen, of klassikaal.

Ontdek in onze workshop zakelijk tekenen de kracht van visueel communiceren

Verhelder met eenvoudige tekeningen. In deze eendaagse training leer je hoe je jouw ideeën makkelijker overbrengt op anderen door zakelijk te tekenen. Dé nieuwe manier van zakelijk en visueel communiceren, eenvoudig te leren in onze cursus en ook te gebruiken tijdens een vergadering.

Tijdens de training zakelijk tekenen leer je:

  • Met eenvoudige vormen, lijnen en symbolen een eigen beeldtaal ontwikkelen
  • Visuele denk- en verhaaltechnieken toepassen
  • Visualisaties en beeldverhalen tekenen die prikkelen en overtuigen

Dit staat er op het programma
Tijdens de workshop zakelijk tekenen maak je in de ochtend – al tekenend – kennis met de basisingrediënten van het tekenen. Je verkent de mogelijkheden van tekenen en bouwt zo je creatieve zelfvertrouwen op. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je abstracte ideeën omzet in beeld en ontstaan in je schetsblok de eerste tekenen van je eigen beeldtaal.

In de middag ga je aan de slag met jouw eigen onderwerp. Stapsgewijs breng je structuur aan, combineer je beelden tot een groter geheel en geef je op een prikkelende wijze betekenis aan je verhaal. Je eindigt de dag met een getekende versie van jouw eigen case. Denk aan een praatplaat, infographic, visiebord of routekaart. Tot slot leer je in de training zakelijk tekenen je tekening gemakkelijk digitaliseren en op een aantrekkelijke manier delen met anderen. Zo kun je de tekening bijvoorbeeld eenvoudig toevoegen aan een presentatie.

Dit neem je naar huis:

Een flinke dosis creatief zelfvertrouwen
De vaardigheden en tools om je ideeën en plannen visueel over te brengen
Kennis van visuele denk- en storytelling technieken
Een schetsblok vol visuele ideeën en symbolen
Voorbeelden ter inspiratie
Een eigen getekend beeldverhaal
Een etui vol fijne tekenmaterialen
Handige tips voor digitaal tekenen
Het handboek Teken het maar
Kosten
De kosten van de training zijn €675,- exclusief btw.

Werk je in de zorg? Doe dan mee met onze speciale Zorg editie op donderdag 15 juli.

Schrijf je in
De eerstvolgende uitvoering is op:

Neem contact op en bespreek de mogelijkheden

Wil je liever met je team aan de slag? Een in-company uitvoering is ook een mogelijkheid. Neem voor vragen of meer informatie contact op met Sarannah via info@demonchyenbakker.nl.
Meer weten? Bekijk het volgende filmpje waarin Sanne uitlegt wat de kracht van tekenen is.

Ervaringen van
onze deelnemers

“Voor iedereen die wel eens iets anders wilt dan PowerPoint: visuele verhalen brengt je ideeën en complexe informatie tot leven. En dat allemaal zonder dat je presentatie vastloopt door technische problemen terwijl je publiek deze informatie ook nog eens gemakkelijk onthoudt. Oftewel: teken het maar!”
Kirsten van Rijn, KPN
“Ik had nooit gedacht dat ik dit kon tekenen. Het is eigenlijk zo simpel!”
Joyce Ohello, Rabobank
“Leuke training! In relatief korte tijd leer je veel tekentechnieken en strategieën, vooral door heel veel te oefenen.”
Hildo Bonnema, de Volksbank (SNS)
“Hele leuke en inspirerende training. Ik wist niet dat ik kon tekenen! Je leert goed hoe je met eenvoudige (!) tekeningen en illustraties je verhaal kracht bij kan zetten. Sanne laat je op een leuke manier zien hoe je met tekeningen je publiek meeneemt en zelf co-creëert met je publiek. Ik kan iedereen deze training van harte aanbevelen.”
Lot van Gelder, NS
“De training heeft resultaat gehad! Tot en met de raad van bestuur geweest met mijn tekening om een belangrijk nieuw contract uit te leggen. En met positief resultaat! Erg gaaf.”
Paul Tijsen, Alliander
“Fantastische cursus Teken het maar gedaan bij De Monchy & Bakker. Alles van basisstreepjes en rondjes tot een getekend verhaal over een nieuw productidee!”
Daan van Reenen, Zelfstandig consultant en programma manager
“Na de cursus kun je direct beter tekenen. Ik liet mijn tekeningen trots zien aan collega's en iedereen lachte om de eerste tekeningen en was onder de indruk van de laatste tekeningen.”
Deelnemer, Keylane
“Zeer leerzame en leuke training. Je leert stap voor stap hoe je snel en eenvoudig tekst of processen visueel kunt maken. Het is direct toe te passen. Aanrader voor iedereen die tekst extra wil bekrachtigen met beelden.”
Linda Mensingh, Holland Casino
“Sanne is echt de perfecte trainer hiervoor. Zelfs in de opzet van de training veel elementen teruggebracht die voor VodafoneZiggo relevant zijn. Zodoende kunnen we het geleerde direct in de praktijk brengen! ”
Deelnemer Teken het maar , VodafoneZiggo