Teken het maar!

In onze cursus leer je visueel te communiceren om zo complexe informatie makkelijker, sneller en leuker over te brengen. Zo weet jij jouw collega’s altijd te boeien en te overtuigen met jouw ideeën. Neem deel aan deze inspirerende cursus en teken met ons mee bij De Monchy & Bakker in Amsterdam!

Ontdek in onze cursus de kracht van visueel communiceren

Verhelder jouw ideeën met eenvoudige tekeningen. In deze eendaagse training leer je hoe je jouw ideeën makkelijker visueel overbrengt op anderen. Visueel communiceren is dé nieuwe manier van communiceren en dit leer je tijdens onze cursus. Digitaal tekenen is te gebruiken tijdens een vergadering.

In deze cursus leer je visueel te communiceren door:

  • Eenvoudige vormen, lijnen en symbolen in een eigen beeldtaal te ontwikkelen.
  • Visuele denk- en verhaaltechnieken toe te passen.
  • Visualisaties en beeldverhalen te tekenen die prikkelen en overtuigen.

Dit staat er op het programma

In de ochtend maak je – al tekenend – kennis met de basisbeginselen van het tekenen. Je verkent de mogelijkheden van tekenen en bouwt zo je creatieve zelfvertrouwen op. Aan het eind van de ochtend weet je hoe je data kunt visualiseren en ontstaan in je schetsblok de eerste tekenen van je eigen beeldtaal.

In de middagsessie ga je zelf visueel communiceren door aan de slag te gaan met jouw eigen onderwerp. Stapsgewijs breng je structuur aan, combineer je beelden tot een groter geheel en geef je op een prikkelende wijze betekenis aan je verhaal. Je eindigt de dag van de cursus bij ons bedrijf met een getekende versie van jouw eigen case: jouw bewijs dat je nu visueel kunt communiceren! Denk aan een praatplaat, infographic, visiebord of routekaart. Aan het eind van de dag leer je je tekening gemakkelijk te digitaliseren en op een aantrekkelijke manier te delen met anderen. Zo voeg je de tekening bijvoorbeeld eenvoudig toe bij het maken van een presentatie of pas je het toe in je eigen visueel denken. Zo kun je overtuigend presenteren.

Dit neem je naar huis:

Een flinke dosis creatief zelfvertrouwen
De vaardigheden en tools om je ideeën en plannen visueel over te brengen
Kennis van visuele denk- en storytelling technieken
Een schetsblok vol visuele ideeën en symbolen
Voorbeelden ter inspiratie
Een eigen getekend beeldverhaal
Een etui vol fijne tekenmaterialen
Het handboek Teken het maar
Kosten
De kosten van deze cursus waarin je leert visueel te communiceren zijn € 785,- exclusief btw.
Schrijf je in
De eerstvolgende uitvoering is op:

Neem contact met ons op en bespreek de mogelijkheden

Heb je interesse in deze cursus of wil je liever met je team zakelijk leren tekenen? Een cursus visueel communiceren kan ook gegeven worden in een in-company-uitvoering. Neem bij vragen of voor meer informatie contact op met Sarannah van De Monchy & Bakker via 020-428 95 50 of info@demonchyenbakker.nl.

Wil je meer weten? Bekijk het volgende filmpje waarin Sanne uitlegt wat de kracht van tekenen is.

Ervaringen van
onze deelnemers

“Voor iedereen die wel eens iets anders wilt dan PowerPoint: visuele verhalen brengt je ideeën en complexe informatie tot leven. En dat allemaal zonder dat je presentatie vastloopt door technische problemen terwijl je publiek deze informatie ook nog eens gemakkelijk onthoudt. Oftewel: teken het maar!”
Kirsten van Rijn, KPN
“Ik had nooit gedacht dat ik dit kon tekenen. Het is eigenlijk zo simpel!”
Joyce Ohello, Rabobank
“Leuke training! In relatief korte tijd leer je veel tekentechnieken en strategieën, vooral door heel veel te oefenen.”
Hildo Bonnema, de Volksbank (SNS)
“Hele leuke en inspirerende training. Ik wist niet dat ik kon tekenen! Je leert goed hoe je met eenvoudige (!) tekeningen en illustraties je verhaal kracht bij kan zetten. Sanne laat je op een leuke manier zien hoe je met tekeningen je publiek meeneemt en zelf co-creëert met je publiek. Ik kan iedereen deze training van harte aanbevelen.”
Lot van Gelder, NS
“De training heeft resultaat gehad! Tot en met de raad van bestuur geweest met mijn tekening om een belangrijk nieuw contract uit te leggen. En met positief resultaat! Erg gaaf.”
Paul Tijsen, Alliander
“Fantastische cursus Teken het maar gedaan bij De Monchy & Bakker. Alles van basisstreepjes en rondjes tot een getekend verhaal over een nieuw productidee!”
Daan van Reenen, Zelfstandig consultant en programma manager
“Na de cursus kun je direct beter tekenen. Ik liet mijn tekeningen trots zien aan collega's en iedereen lachte om de eerste tekeningen en was onder de indruk van de laatste tekeningen.”
Deelnemer, Keylane
“Zeer leerzame en leuke training. Je leert stap voor stap hoe je snel en eenvoudig tekst of processen visueel kunt maken. Het is direct toe te passen. Aanrader voor iedereen die tekst extra wil bekrachtigen met beelden.”
Linda Mensingh, Holland Casino
“Sanne is echt de perfecte trainer hiervoor. Zelfs in de opzet van de training veel elementen teruggebracht die voor VodafoneZiggo relevant zijn. Zodoende kunnen we het geleerde direct in de praktijk brengen! ”
Deelnemer Teken het maar , VodafoneZiggo