Een sterke online aanwezigheid

Verbeter jouw online aanwezigheid. Een serie van vier korte workshops die helpen om, ook online, verbinding, effectiviteit en een sterke aanwezigheid te creëren. Ideaal om met jouw team te doen!

  • Je presenteert met vertrouwen
  • Maak contact met je publiek
  • Leer snel klanten overtuigen

Vier workshops om jouw online aanwezigheid te vergroten

Online werken blijft bestaan. Ook als we straks weer naar kantoor mogen. We zijn een jaar online aan het werk en nog steeds valt er veel te leren. Online is niet hetzelfde als fysiek. Maar ook online wil je jouw collega’s enthousiast maken, inspireren, duidelijke opdrachten geven. Je wilt je teamleden betrekken, naar ze luisteren en ze aan het praten krijgen. Dat is soms al een hele uitdaging als je bij elkaar in de vergaderzaal zit, of bij het koffieapparaat staat.

Dat is een nog veel grotere uitdaging als je online vergadert en online presenteert. Want hoe neem je dan het voortouw en zorg je dat je jouw team bij elkaar houdt? Hoe weet je dat je overkomt zoals je dat voor ogen hebt? Hoe weet je überhaupt of je wel ‘overkomt’?

Een serie van vier korte workshops die helpen om, ook online, verbinding, effectiviteit en een sterke aanwezigheid te creëren.

Online presenteren

Van de basics over je voorbereiding en hoe je in beeld bent, via je stemgebruik en houding naar de finesses van het online contact maken met je publiek: zorgen dat je publiek geboeid blijft, zorgen dat je publiek zich uitgenodigd voelt om mee te doen, een veilige en tegelijk uitdagende sfeer scheppen, ieders bijdrage loskrijgen, feedback geven … Het komt allemaal aan bod tijdens deze korte levendige workshop.

 

Online vergaderen

Jouw vergaderingen zijn geen blok aan het been van de deelnemers. Ze worden niet beleefd als de wekelijkse corvee waar je met camera en microfoon uit met angst en beven (of verveling) wacht tot je even iets moet zeggen. Jouw vergaderingen worden momenten waarvan de deelnemers weten dat je er samen werkt. Waar je uitgenodigd wordt om kennis en ervaringen te delen. Die beëindigd worden met concrete afspraken. Waar ook nog ruimte is voor een vriendelijke noot. En die toch ook voorbij lijken te vliegen. Leer van de ervaringen van anderen en deel je eigen tips! 

 

Verbinden met Storytelling

Online vergaderen lijkt soms synoniem aan ‘dor’ vergaderen. Slides, rondjes, korte chats, feiten, Excel sheets. Aan het einde van de dag zitten we soms een beetje tureluurs achter het scherm. De data vloog ons om de oren. Is er nog tijd om een echt verhaal te delen (anders dan over het weekend)? Leer hoe je jouw presentatie verrijkt met een verhaal uit de praktijk, met een concreet en beeldend verteld voorbeeld. Tover een glimlach op de mensen in de virtuele ruimte. Maak contact op een manier die iedereen (her)kent: met een goed verteld verhaal. Ook jij hebt er een!

 

Beter luisteren, beter vragen stellen “Op Socratische wijze”

Wat voeren we veel gesprekken en gesprekjes op een dag. Het gaat vaak, en zeker als we elkaar online spreken, zo snel dat je achteraf wel eens het gevoel bekruipt dat je ‘langs elkaar heen hebt gepraat’. Of dat je geen antwoord kreeg op wat je echt wilde weten. Je wilt leren op een vriendelijk assertieve manier dóór te vragen! Vragenstellen kan helpen om iemand te laten nadenken over denkbeelden, opvattingen, redenaties, woorden. De oefeningen waarmee je in deze workshop meteen aan de slag gaat zijn geïnspireerd door de Socratische manier van vragen stellen en bedoeld om je meteen te laten ervaren wat dat teweegbrengt. We beginnen met aandachtig luisteren …

Stel je vragen en doe mee

Met deze serie workshops creëer je een sterke online aanwezigheid. Heb je interesse en wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via 020-428 95 50 of info@demonchyenbakker.nl.

Wij nemen graag contact met je op


  • Wat is je vraag?


  • Jouw gegevens*

Ervaringen van
onze deelnemers

“I’ve gained more awareness of the type of story that you can tell, and the elements involved in constructing each kind of story. Stories interweaving individuality, emotions and personal experiences had the greatest impact and inspired the highest engagement of both the speaker and listener, even those dealing with technical subjects.”
Carmen Stevens-Levert, CompaNanny
“Voor iedereen die wel eens iets anders wilt dan PowerPoint: visuele verhalen brengt je ideeën en complexe informatie tot leven. En dat allemaal zonder dat je presentatie vastloopt door technische problemen terwijl je publiek deze informatie ook nog eens gemakkelijk onthoudt. Oftewel: teken het maar!”
Kirsten van Rijn, KPN
“In de training leerde ik effectief een verhaal opbouwen waar ik de rest van mijn carrière iets aan heb. ”
Marjolein Broekhuisen, KPN
“Het was een verademing om mijn presentatie op te bouwen met The Pyramid Principle. Slides maken ging prima en het verhaal was logisch en daardoor goed te vertellen.”
Ivo Blokker, PostNL
“Het is gelukt om in korte tijd een helder opgebouwde visie te maken die enthousiast is ontvangen.”
Peter van Veelen, Gemeente Rotterdam
“Ik heb de trainingsdagen als heel waardevol ervaren en het heeft mij veel zelfvertrouwen gegeven voor volgende presentaties”
Janneke Schmidt, Maxus + Helder
“Vroeger had ik nooit discussies over de inhoud, maar nu opeens wel. Iedereen was heel enthousiast over wat we gevonden hadden, en er kwamen goede inhoudelijke suggesties voor het programma van volgend jaar.”
Edith van Dijk, De Ruiter Seeds
“Onze documenten zijn veel doelgerichter: we onderbouwen onze voorstellen helder en overtuigend in een rapport”
Co den Hartog, Alliander
“De training hielp ons om een strakke, scherpe en overtuigende presentatie neer te zetten”
Justin van Loon, Stevin Technology Consultants
“De individuele presentatiebegeleiding is zeer persoonlijk en inspirerend. Ik ben met open armen ontvangen en heb in een korte tijd geleerd om te presenteren als mijzelf. ”
Lisa, Stichting MOVE
“Ik had nooit gedacht dat ik dit kon tekenen. Het is eigenlijk zo simpel!”
Joyce Ohello, Rabobank
“Leuke training! In relatief korte tijd leer je veel tekentechnieken en strategieën, vooral door heel veel te oefenen.”
Hildo Bonnema, de Volksbank (SNS)
“Zeer interessant en leerzaam. Ik heb dankzij de cursus meer tools om een goede presentatie te geven! De cursusdagen zijn vermakelijk en de trainer is zeer deskundig en vaardig. Echt een aanrader!”
Harold Horn, Post NL
“Een training op inhoud en vaardigheden, die breed insteekt. Alle facetten van het bedenken tot de uiteindelijke presentatie zelf komen aan bod. Het boek en de nazorg helpen om die gedeeltes verder uit te diepen die je nodig hebt.”
Gonnette Nielen, ING
“Ik heb geleerd en gevoeld wat de kracht is van een goed ‘Who am I’ verhaal: dat je publiek veel meer voor je open staat als je iets persoonlijks deelt. Het lukte me om mijn publiek mee te nemen in mijn passie voor procesoptimalisatie door terug te blikken naar mijn vroegere bijbaantje in een snackbarkeuken.”
Astrid van Leeuwen, Amsterdam UMC, VUmc
“Ik ben heel blij dat ik voor mijn team heb gekozen voor De Monchy & Bakker. De trainers gaven met geduld, scherpte en aandacht precies de adviezen die elke persoon nodig heeft om zijn verhaal over te brengen.”
James Doeland, ABN Amro
“Een waardevolle training om je verhaal duidelijk en krachtig over te kunnen brengen. Ik vind het extra waardevol om het met het team gezamenlijk te volgen. Hierdoor creëren we een gemeenschappelijke aanpak en zie ik dat het helpt om in de praktijk elkaar te kunnen helpen en sparren.”
Edmond Vossen, Enexis
“Hele leuke en inspirerende training. Ik wist niet dat ik kon tekenen! Je leert goed hoe je met eenvoudige (!) tekeningen en illustraties je verhaal kracht bij kan zetten. Sanne laat je op een leuke manier zien hoe je met tekeningen je publiek meeneemt en zelf co-creëert met je publiek. Ik kan iedereen deze training van harte aanbevelen.”
Lot van Gelder, NS
“De training heeft resultaat gehad! Tot en met de raad van bestuur geweest met mijn tekening om een belangrijk nieuw contract uit te leggen. En met positief resultaat! Erg gaaf.”
Paul Tijsen, Alliander
“Fantastische cursus Teken het maar gedaan bij De Monchy & Bakker. Alles van basisstreepjes en rondjes tot een getekend verhaal over een nieuw productidee!”
Daan van Reenen, Zelfstandig consultant en programma manager
“Confronterend hoe dingen echt wel effectiever (én makkelijker!) verbeeld kunnen worden.”
Gerrit de Jager, Striptekenaar en cartoonist
“Op een positieve manier word je naar een ijzersterk verhaal gebracht. Aanrader dus.”
Giseke Hopstaken, Director PostNL International
“Hele inspirerende en praktisch toepasbare training, direct te vertalen naar de dagelijkse praktijk.”
Dries Zwartbol, Senior accountmanager
“Zowel leerstof als trainer leverden een belangrijke bijdrage aan de verbetering van onze commerciële uitingen naar klanten en prospects. Wat ook meespeelt is het enthousiasme waarmee onze mensen aan de training meededen en het geleerde al vroeg in de trainingsopbouw ten uitvoer brachten.”
Mick van Damme, EDM
“Ik vind de afwisseling tussen informatie, feedback en praktijk sterk. En ondanks de afstand was er een positieve en vrije sfeer.”
Jonathan van Soest, IChoosr
“Na de cursus kun je direct beter tekenen. Ik liet mijn tekeningen trots zien aan collega's en iedereen lachte om de eerste tekeningen en was onder de indruk van de laatste tekeningen.”
Deelnemer, Keylane
“Ik stel mezelf nu continu de vraag: interesseert het mijn ontvanger? Dat is flinke winst ten opzichte van informatie zenden en hopen dat alles landt.”
Bram van den Braak , Jaarbeurs
“Na afloop van mijn presentatie reageerden mensen enthousiast en kreeg ik feedback als: de beste presentatie tot nu, goed gedaan iedereen en het team!”
Joanneke Meijer, Amsterdam Data Collective
“Zeer leerzame en leuke training. Je leert stap voor stap hoe je snel en eenvoudig tekst of processen visueel kunt maken. Het is direct toe te passen. Aanrader voor iedereen die tekst extra wil bekrachtigen met beelden.”
Linda Mensingh, Holland Casino
“Ik ben enorm positief verrast door de effectiviteit van het volgen van deze training via een online lesmethode. Met groot enthousiasme loodste Floris ons als deelnemers door de training IJzersterk presenteren, met voor mij als persoonlijk hoogtepunt de storyboarding methodiek op dag 1. Al met al een enorm leerzame en leuke 3 dagen gehad.”
Arjen Verwer, Summiteers
“Sanne is echt de perfecte trainer hiervoor. Zelfs in de opzet van de training veel elementen teruggebracht die voor VodafoneZiggo relevant zijn. Zodoende kunnen we het geleerde direct in de praktijk brengen! ”
Deelnemer Teken het maar , VodafoneZiggo
“Mijn vertrouwen was zo groot dat ik het verhaal geheel uit mijn hoofd met veel enthousiasme kon vertellen.”
Marcel Verstraten, HTM Personenvervoer
“We zijn nu beter in staat om onze klanten enthousiast te maken met onze analyses en ideeën. ”
Maton Sonnemans, VODW