Online zomerschool: breng je ideeën tot leven!

juli 6, 2021

Gun jezelf een leerzame mini-break en doe mee aan onze online zomerschool in de laatste week van augustus. Zes workshops helpen je om jouw ideeën tot leven te brengen. Jezelf voorstellen, aandachtig luisteren, vlot schrijven, een mooie anekdote vertellen, pakkende visuals maken, een visuele mindmap maken? Ontdek het allemaal in onze zomerworkshops.

1. Een eerste onvergetelijke indruk maken
Maandag 23 augustus 10-12 uur 

Je geeft een presentatie aan mensen die jou niet kennen. Of je stelt jezelf voor tijdens een sollicitatiegesprek, of op een netwerkborrel. Je hebt weinig tijd en wil toch je gesprekspartner nieuwsgierig maken en een onvergetelijke indruk achterlaten. Tijdens deze workshop ontdek je hoe je dat kan doen op een manier die bij jou past. 

Klik hier om je in te schrijven.

2. Hoe te luisteren en hoe te vragen
Maandag 23 augustus 13-15 uur 

Bekruipt jou na een gesprek wel eens het gevoel dat je ‘langs elkaar heen hebt gepraat’? Of dat je iets vroeg en geen antwoord kreeg? De oefeningen in deze workshop zijn geïnspireerd door de Socratische manier van vragen stellen. Je ervaart de kracht van aandachtig luisteren en vragen. 

Na de workshop zal je in de praktijk merken dat je gesprekken effectiever worden, meer informatie krijgt en er minder misverstanden ontstaan. Je ervaart meer rust in je gesprekken en je gesprekspartners zullen zich meer naar je openstellen.   

Dit neem je mee naar huis: 

 • Je weet hoe het voelt om stil en met volle aandacht te luisteren
 • Je durft de tijd te nemen om te luisteren en even na te denken over wat iemand heeft gezegd
 • Je weet hoe belangrijk het kan zijn om te checken of je iemand goed hebt gehoord
 • Je weet welke vragen iemand nog meer uitnodigen om te vertellen

Invulling van het programma
Na een heel klein beetje inspirerende theorie zullen we in deze workshop meteen ervaren hoe moeilijk en hoe geweldig luisteren is. Je krijgt korte gespreksopdrachtjes en gaat meteen met een van de andere deelnemers. 

Klik hier om je in te schrijven.

3. Krachtige teksten schrijven: houd het eenvoudig
Dinsdag 24 augustus 10-12 uur

We schrijven wat af op een dag: mails, notities, memo’s. En we lezen ons er ook vaak zuchtend doorheen. Wil je weten welke vijf simpele ingrepen elke zakelijke tekst meteen beter leesbaar maken? In deze workshop leer je jouw tekst krachtiger te maken door te vereenvoudigen. 

Na de workshop weet je hoe je jouw teksten in vijf stappen toegankelijk maakt. Tip: zorg dat je tijdens de workshop een kort stukje zelf geschreven tekst bij de hand hebt waarmee je kunt oefenen! 

Dit neem je mee naar huis:

 • Een checklist waarmee je al jouw teksten ook in de toekomst snel kunt verbeteren.  
 • Een korte herschreven tekst. 

Invulling van het programma
We lopen samen door de checklist heen en bekijken een paar, soms hilarische, voorbeelden van waar het mis kan gaan. Meteen kijk je hoe dat in jouw eigen tekst zit en pas je dat aan.

Klik hier om je in te schrijven.

4. Inspireer met een anekdote 
Dinsdag 24 augustus 13-15 uur 

Jouw verhaal is goed onderbouwd en de inhoud klopt als een bus. Maar je denkt “hoe laat ik zien waarom dit onderwerp mij bijzonder aan het hart gaat?” Tover een glimlach op het gezicht van jouw publiek en maak contact op een manier die iedereen (her)kent: met een goed vertelde anekdote.  

Je kunt het dagelijks toepassen, bijvoorbeeld aan het begin van een meeting, in gesprek met klanten of tijdens een presentatie. 

Dit neem je mee naar huis: 

 • Een inspirerende anekdote
 • Tips om nieuwe anekdotes te verzamelen 
 • Je weet wat een anekdote inspirerend maakt 

Invulling van het programma
Je krijgt voorbeelden van anekdotes, je leert hoe je een inspirerende anekdote maakt en je gaat er zelf een maken. En je gaat ook alvast nadenken over een moment waarin je deze anekdote gaat inbrengen. 

Klik hier om je in te schrijven.

5. Boost je datavisualisatie
Woensdag 25 augustus 10-12 uur 

Wil je dat jouw datavisuals in een oogopslag te begrijpen zijn? In deze workshop ontdek je waar jouw datavisual aan moet voldoen om pijlsnel informatie over te brengen. Denk als een analist en ontwerp als een designer, zodat jouw publiek het juiste inzicht krijgt. 

De kracht zit in eenvoud, een van de designprincipe waar je tijdens de workshop mee kennismaakt. Dit kun je dagelijks toepassen bij het maken van de datavisualisaties. 

Dit neem je mee naar huis: 

 • Een remake van je eigen datavisualisatie 
 • Tips over hoe te denken als een designer 
 • Je weet welke visualisatie past bij welk idee 

Invulling van het programma
Je krijgt allerlei praktijkvoorbeelden te zien van visualisaties van data. Je leert welke ingrediënten een visualisatie krachtig maakt en je gaat deze ingrediënten toepassen op je eigen datavisualisatie.

Klik hier om je in te schrijven.

6. Tekenen: maak jouw visuele mindmap
Woensdag 25 augustus 13-15 uur 

Mindmappen heb je vast al van gehoord, maar wist je dat je dit ook al tekenend kunt doen? Ontdek de kracht van visueel communiceren en maak jouw eigen visuele mindmap. Het maken van een visuele mindmap helpt je om grote hoeveelheden informatie en ideeën te structureren en daarmee helderheid te scheppen en creatiever te denken.

Mindmappen kun je in de praktijk toepassen om je gedachten te ordenen, grote hoeveelheden informatie te structureren en op een overzichtelijke manier te delen met anderen, om te brainstormen, om notities te maken van meetings en presentaties, om beter te leren en kennis langer te onthouden. 

Dit neem je mee naar huis: 

 • Een inspirerende, handgetekende visuele mind map van een onderwerp naar keuze 
 • Kennis en ervaring met het op een overzichtelijke manier structureren van informatie 
 • Kennis en ervaring met het op een eenvoudige manier tekenen van iconen en symbolen 
 • Kennis en ervaring met het tekenen (schrijven) van verschillende letters 

Invulling van het programma
In de workshop ga je aan de slag met een eigen onderwerp en leer hoe je je stap voor stap een mind map tekent. We kijken naar het denkproces van mindmapping en hoe het je verder helpt in je werk. En laten je zien hoe je door het gebruik van kleur, handgeschreven letters en eenvoudige tekeningen je mind map nog aantrekkelijker kunt maken. 

Klik hier om je in te schrijven.

Kosten 
Elke workshop duurt 2 uur en kost €75,-. Combineren is mogelijk. Alle workshops doen? Dit kost €400,- en daarbij ontvang je 1 uur persoonlijke coaching van één van de trainers! We werken in kleine groepen met een maximaal aantal deelnemers van 10, dus schrijf je snel in.

Wil je ook meedoen? 

Klik hier om deel te nemen en vul het formulier in.
We kijken ernaar uit om je in augustus te ontmoeten! Heb je nog vragen? Bel ons op 020-428 95 50.

Meer lezen
Meer inspiratie?

Laat je inspireren

Ontvang onze nieuwsbrief